När andra har fredagstaco har vi lördagspasta. Eller lördags antipasti. Vi köper ost, chark och tillreder ett par mindre rätter och så en go plain pasta till det. Uppskattas av hela familjen. I lördags slängde jag in ett gäng oliver med olivolja, rosmarin, tunt skivad vitlök och citronzest i ugnen. 20 minuter senare hade vi goa, varma, välsmakande oliver. Under samma tid som oliverna var i ugnen hade jag också ställt in en ugnsform med vindruvor (ringlade lite olivolja över). 20 minuter senare var vindruvorna lite mosiga. Salt, peppar och så en Burrata på det. Chark, ost och parmasan som jag ringlade honung över. Tanken var sen att jag skulle strö över lite rostade pinjenätter men hade inga så det blev jordnötter. Eventuellt inte en perfekt match men inte dålig heller. Avslutar med en varm dryck jag hittade hos Anja Allvin. Hon skriver att denna dryck är vanligt förekommande på kafféer i henne hemland Ukraina under vintern. Ta några skedar frysta havtorn, mosa lätt, i med citron, honung, en kvist rosmarin och häll på kokande vatten. Väldigt gott! Frisk smak som balanseras av sötman från honungen.