Vi har matkasse på vardagarna. Är enormt skönt att få färdiga recept som bara ska lagas. Vi har också minskat ner matsvinnet avsevärt sedan vi började med matkasse. Nu blir det väl avvägda perfekta portioner. Men på sommaren blir det ingen kasse. Då gäller det att tänka snabbt och lättlagat. Har rotat i mitt egna arkiv och hittat ett gäng favoriter. Matjessill, ägg, stekt kavring, dill, gräddfil, grönt äpple och brynt smör. Detta är även extremt gott att göra en midsommarmacka på! Här är den. Och här bjuder jag på ett gammalt men inte så litet bittert inlägg som jag faktiskt tänker på varje gång vi gör denna macka. Och på tal om män som är oförmögna. Räck upp handen alla ni som har en man som som just nu styr upp klassens inköp av presenter till lärarna. Detta provocerar mig oerhört mycket. Men nu var det mat vi skulle prata. Och Gazpacho! Finns färdig att köpa på flaska om man inte pallar mixa allt. Sen en sallad på Fetaost, mynta och pistagenötter till. Och så doppar man så klart bröd i olivolja och salt istället för att ha på smör som ändå smälter i solen. Som en italienare. Mozzarella, tomat, basilika. Har tröttnat lite på Burratan och återupptäckt en riktigt bra mozzarella (DET är skillnad på priset. Köp den som kostar ett par kronor mer, typ Galbanis). Fetaost med färska kryddor i folie och kokta tilltryckta potatisar med salt och smör i folie. Sen på grillen. Låt ligga riktigt länge. Denna pasta gör vi ofta. Extremt enkel och väldigt god som består av massor av smör, mixad kronärtskockshjärtan, citron, vitlök och parmesan. Receptet har jag hämtat från @Wigersmat. Rostat bröd, sardeller och citron är också en gammal klassiker ej att förglömma. Perfekt snacks när man väntar på grillen.