Det regnar så jag drömmer om somrig mat. Och SMHI säger sol och 20 grader på fredag. Hoppas innerligt detta stämmer för så som vi har det nu håller inte. Detta kan vara buffé perfektion när det kommer till sommarmat. Burrata att sleva upp (recept till dressing), marinerad kronärtskocka, oliver, perfekt kokta ägghalvor, lagrad hårdost, oliver och kapris och sen det bästa: skurna krispiga grönsaker att dippa i en go dipp. Utfärdar en varning här! En kväll åt jag fem på raken. Mådde blandat efter. Gott är det! När glöden är perfekt efter att du grillat middagen tar du fram marshmallows och trär ett par på grillspett, håller över glöden så de får färg. Brer två kex med typ Nutella eller liknande. Lägg en marshmallow mellan kexken och ät! Drink är något jag sällan dricker. Men när man får en i sin hand blir man ju glad! Och framförallt på sommaren tänker jag. Denna har min kompis Karin gjort. Vet ej recept men kanske en Jalapeo Margerita. Annars går det ju inte att missa sommarens trend, fryst jalapeño i vitt vin. Ej testat men kommer förmodligen. Älskar sorbet. Älskar citron. Så sorbet + citron kan icke bli fel. Och här snackar vi SOMMAR med versaler! Syrligt, läskande och snyggt. Bär! Cyklar jag förbi en försäljare stannar jag direkt. Lägger gärna stora delar av matbudgeten på färska bär på sommaren. Bästa tillbehöret. Ricotta, sardeller, olivolja och citronzest.