Hela december känns ju som en enda lång fest. Man äter julgodis och dricker glögg var och varannan kväll. Som följs på julhelgen då allt når sin kulmen för att sen brisera på Nyårsafton. Brukar aldrig vara supersugen på fest när det är dags för nyår. Men absolut känna för god mat och Champagne. I alla fall. Firade med ett par goa vänner. Vi lagade extremt god mat, drack extrem goda viner (tacksamt att ha en kompis som är sommelier). Anne hade dukat med röda rosor, vit duk och röda stearinljus i vinflaskor. Jag hade en gammal trotjänare till klänning på mig. Dagen efter stekte vi äppelskivor doppade i pankakssmet. Äts med kanel och socker. Knappt en vecka senare var det dags igen. Nöjesguiden höll sin årliga "5:e januari" fest. Vi köpte sushi och träffades på kontoret. Skålade för att årets fest skulle bli roligare än förra årets fest och traskade sen i kylan bort till Savoy där festen och Malmöpriset delades ut. Karin hade gjort en bisarrt god drink. THAIBASILIKADRINK MED GIN5 cl gin, 4 cl färskpressad citronjuice, 3 cl sockerlag som du mixat med massa färsk thaibasilika. Skaka ihop gin, citronsaft och thaibasilikasockerlag med is. Vispa ihop äggvita med strösocker tills det blivit fluffig maräng (ca 3 äggvitor + 1 dl socker).Vispa i en annan skål kall kokosgrädde. Obs! Ta enbart med det som är "fast" och släng "vattnet". Blanda ihop maräng med kokosfluff och toppa drinkarna. Klart! (cred @cupidbow) Detta är den enda bilden jag har på min festoutfit. En skärmdump från en film Karin tog när jag får ett skrattanfall pga anledning. Hade i alla fall en vit paljettsak från Baum över strumpbyxor och svart topp. Jamen nu säger vi tack och hej fest för ett tag va? Jag är helt fine med att ta det lugnt resten av januari. Även februari för den delen. Tänker kultur, film, fika och massa sömn. Så kommer vi ut på andra sidan när vindarna börjar bli ljumna igen.