En riktigt bra middag kräver såklart sin dukning. Dukade med linneduk, lila servetter, servettringar med små silverrosetter fyndade i somras på loppis för 5 kr st och Mimosa och lila Brudslöja i små vaser. Innan maten åt vi ost (Vesterhavsost och Delice de Bourgogne), ostron och löjrom på våffla med Crème fraiche och gräslök. Drack Champagne till. Förrätten blev suddig när jag fotade (förmodligen pga Champagnen japp...) men den var enormt god. Hummersoppa med en halstrad pilgrimsmussla. Till huvudrätt åt vi Röding (från en fiskare i Rydebäck, älskar att min vän Karin är en foodie av RANG så hon kör till Landskrona och köper fisk). Till fisken drack vi detta. Karin är inte bara foodie hon är även utbildad sommelier. Japp lucky me. Till fisken gjorde Karin en helt galet god sås: Hacka 2 schalottenlök. Fräs i smör. På med 2 dl vitt vin. Koka ner till hälften. På med en halv liter fiskbuljong. Koka ner till hälften igen. I med typ 4 dl grodde. Koka upp. Ta av från plattan och blanda i 2 msk smör. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Skumma med stavmixer innan servering. Till detta rotselleri med hälften potatis. Samt en krispig sallad på gurka, dill och löjrom. Desserten stod killen för. Kokade päron i rom som serverades till en klick grädde och italiensk maräng klick. På toppen rostade hasselnötter och kaksmulor. Vi drack detta perfekta dessertvin till. Gänget som firade. Plus två barn ej i bild.