Alla storhelger börjar med saluhall shopping. Så även denna. Älskar dagen innan själva helgen. Precis när allt startar. Som Lillejulafton eller Skärtorsdagen. Man äter bara goa grejer. Det bästa av det som komma ska. Och är det påsk åker vårduken fram. På Långfredagen målade vi kycklingar på minis naglar och körde till vänner för att fira Påsk. Jag hade tagit med mig denna rätten. Vi känner till chips med Smetana och Löjrom ja, uppdaterad så här med ugnsrostade potatisar var en hit! Och nu känner jag att små kokta nypotatisar med samma upplägg också kommer bli en hit. Här står jag och funderar på Påskoutfit. Väskan var given i alla fall. På självaste påskafton körde vi hem till mina föräldrar för familjefir. Och i lilla byn jag kommer från har det de senaste åren poppat upp ett par supermysiga loppisar. Kände hur mitt sommarloppishjärta började slå. Kolla de små glasen ovan, eller de randiga karafferna (till saft i sommar!). Älskade dessa karaffer, men var lite dyra. Så nu på min näthinna för sommarens Västerås-loppisar (där saker och ting icke är överprisade). På Annandagen kom en kompis och hennes dotter över och så käkade vi brunch. Vansinnigt trevligt koncept. Gjorde dessa "Turkiska ägg". Inget jag någongång åt när jag bodde i Turkiet men de gillar ju ägg och yoghurt så varför inte. Rätten består alltså av Turkisk yoghurt i botten sen pocherade ägg och brynt smör med chilli. Toppa med dill. Det var vansinnigt gott på rostat surdegsbröd. Avslutade påskfirandet med födelsedagskalas. Favoritkrogen Bise firar två år och jag och Karin var där för att fira! Åt vansinnigt god middag och drack "fiskdammsviner" (400 kr för en flarra och det var en överraskning om vilken man fick). Tack för påsken 2024 den innehöll allt. Utom möjligtvis sol men den kommer när den är redo tänker jag.