När jag var 21 bestämde jag mig för att bli vegetarian. Mycket tack vare en något småilsk roomie. Hon upplyste denne oupplysta om varför man inte ska äta kött, varför man ska välja ekologiskt och hon fick mig även att knyta handen i ilska och börja kalla mig feminist. För att fatta det stora i detta måste man tänka att det var typ sjutton år sedan. Mycket och inget har hänt sedan dess. Men när det kommer till att få god vegetarisk kost är skillnaden enorm. Som sagt. Alldeles nyligen gjorde jag ett galet roligt jobb på byrån. För vår älskade kund Kung Markatta. I en undersökning som Kung Markatta tog fram visar det sig att fyra av tio svenskar vill ha mer grönt på julbordet. Så tillsammans med grymmaste kocken Paul Svensson tog vi fram Framtidens julbord! Och jag kan intyga att varendaste ett av recepten smakar riktigt galet bra. Jag tänker absolut göra ett par av rätterna i jul. Samtliga bilder är plåtade av Charlie Drevstam och stylade av Elin Åström, för Kung Markatta. Detta receptet alltså! Örtgravad kålrabbi. Så mycket fräschare än sill. Alla recepten hittar man här och de är framtagna av kocken Paul Svensson. Han driver restaurangen på Fotografiska i Stockholm (där han serverar kött som ett tillbehör. Inte tvärt om alltså) och sa så himla många klocka saker när vi spelade in denna lilla filmen.