Precis innan sommaren var jag uppe i Stockholm och plåtade och filmade tillsammans med Green Kitchen Stories. Det är andra gånge vi gör ett samarbete tillsammans med dem och Kung Markatta. Och ljuvliga människor alltså! Så himla mysiga och proffsiga. Man skulle dessutom kunna säga att detta är lite av ett drömjobb. Fantastisk samarbetspartner och så Kung Markatta som gör en kampanj som tar sitt ansvar. I våras tog vi fram en vegetarisk grillskola. För att det är svårt att grilla vegetarisk och för att det är allra bäst för klimatet att äta vegetariskt. I denna kampanjen som färdigställdes strax innan sommaren och lanserades i förra veckan vill vi inspirera till att minska matsvinnet och tänka kreativt kring hur man kan laga smarta recept som tar tillvara maten. Jag har själv blivit sjukt inspirerad av tipsen. Att till exempel göra asiatiska vårrular på alla överblivna grönsaksrester i kylen. Och om det är något man alltid har i kylen så är det ju ett gäng glasflaskor med asiatiska oljor och såser som man sen kan doppa rullen i. Och att göra pesto på morotsblasten är ju lyssnade! Alla smarta tips, recept och filmer hittar man här.