En månad med lätt manodeppreseiva drag eller? Ena dagen skiner solen och de sista gula löven glittrar i solskenet. Nästa dag öser regnet ner och man upplever aldrig riktigt att det blir ljust. Och på toppen av det så har det blivit vintertid och mörker som kryper på allt tidigare om dagarna är obarmhärtigt. Så vad göra? En ganska effektiv grej är ju att dricka vin med vän och gå ut och äta på mysig restaurang. Som här. Förra lördagen träffade jag vän och gammal granne från Lund, i Lund. Obligatoriskt vid våra träffar är Champagne och ostron. Motar absolut det annalkande vintermörkret. På samma tema som ovan (bubbel, god mat och bra sällskap) bjöd vi över vänner med barn i samma ålder i lördags. Massa ost åts, vin dracks, risotto tillagades och åts upp och så desserten; stekta äpple i socker och kanel med lättvipsad grädde och margängsmet. Mums. Mer mat. Trevlig lunch på Duxiana i veckan. God absolut men är evinnerligt trött på att äta ugnsbakad selleri eller grillad spetskål på majoriteten av stans bättre restauranger när jag väljer den vegetariska rätten. Som jag gör allt som oftast, om det inte blir fisk. Nog tusan borde dagens kockar kunna vara lite mer innovativa? Kreativa? Det känns som att de vegetariska alternativen i livsmedelsbutiken blir fler och fler men på restaurangerna håller man hårt i den ugnsbakade rotfrukten. Slår alltså fast att det är äta man bör i mörkret.