Under samma vecka besökte jag två, väldigt olika, nyöppnade ställen i Malmö. Olika men lika goa båda två. Fast på helt olika sätt som sagt. Först ut nyöppnade Fir som ligger på Karlshamnsgatan 5 "bakom" Folkets Park. I väntan på mitt sällskap (som jag A L L T I D kommer försent till. Så att vänta var omväxlande). Och livet är sällan så härligt som när man sitter där med ett gott kallt vitt och lite oliver. Vin på tap. Och helvegansk meny. Ambitiös sådan. Mycket gott var det! Som gammal gammal vegetarian vet jag vad jag pratar om. Har ätit min beskärda del av spetskål på restaurang. Detta var långt ifrån den fantasilösa spetskålen. Trivdes på Fir. Och glad för ännu ett trevligt och avslappnat ställe i mina hemmakvarter. En helt annan restaurang. I en helt annan del av stan! La Fonderie, ligger i Varvsstaden. Ny restaurang och nytt kvarter. Blir alltid orimligt glad för sådana här nyheter. Och kolla cykelstället ovan. Älskar att de behållt detaljer som dessa när de renoverat upp det gamla Gjuteriet, som nu inhyser en underbar fransk restaurang. Elegant och behaglig miljö. Kändes och syntes att de tilltalar en helt annan målgrupp än den som vill dricka vin på tap på Möllan. Men en älskar ju att båda finns. Och mådde riktigt bra på La Fonderie. Åt klassiskt franskt. En Moules frite till huvudrätt och en Crème brûlée till dessert. Nästa gång ska jag våga mig på något annat. Såg att det fanns mycket veg på menyn (kul då jag nog inte hade trott det innan pga franskt och tjusigt). Lagom till desserten hände detta utanför restaurangens fönster. Gjorde absolut inte upplevelsen sämre och rundade av en underbar kväll i väldigt bra väns sällskap. Så medan Karin cyklade vidare ut på stan cyklade jag hem i (den något kalla) sommarkvällen mätt och tacksam.