Lägg vindruvor i frysen nu! Och plocka ut dem någon gång under helgen när du behöver svalka dig och äta något läskande. Och har man varit på stranden en hel dag behöver man något lättlagat och kolhydratladdat. Och ja smör såklart. Detta är en genalisk pasta som en kollega tipsade mig om. Bjöd min foodievän Karin på det och den gick absolut hem. Recept och bild från @wigersmat. Undertiden pastan kokar behöver man snacksa på något salt och sött. Världens mest genialiska kombo: vattenmelon och fetaost. Upptäcke denna kombo när jag bodde i Turkiet. Nästan alltid fick man en skiva feta och en skiva vattenmelon medans man väntade påkvällens meze. Här är det mer som en sallad med gurka och mynta. Perfekt sommarsallad ju. Bildkälla. En annan liten härlig starter är ju denna. Ricotta, sardeller och citronzest. Åt det på Pompette i Köpenhamn i augusti förra året och har inte kunnat släppa tanken på denna lilla anrättning sen dess. Tänker att detta är det första jag beställer när jag kommer till Köpenhamn när gränsen öppnat. Det tillsammans med något kallt, vitt och lite bubbligt. Ja tack.